BESTÅ POJAN HUONEESSA

Neidin huoneeseen rakennettiin siis säilytysjärjestelmä hyödyntämällä Metod- kaappeja, pojan huoneessa samaa ideaa on käytetty näitä Bestå- kaappeja hyödyntämällä. Pojan huoneeseen valikoitiin aikoinaan 9 kappaletta 60cm x 60cm kokoisia ja 40cm syviä kaappeja. Kaapisto on palvellut hyvin ja kaikki vaatteet + lelut on mahtuneet kaappiin.

IMG_0669.jpg
IMG_0665.jpg

Alimmissa kaapeissa on sellaiset lelut ja tavarat, jotka ovat eniten käytössä. Yläkaapeissa taas askartelujuttuja ja muuta, mitä ei tule päivittäin käytettyä.

IMG_0673.jpg

Alimpiin kaappeihin asensimme pienemmät ovet, jolloin avohyllyille saa pieniä juttuja esille. Pojalla on lego- rakennelmia paljon! Yleensä kaikki mahdolliset hyllyt ja pöydät ovat niitä täynnä. Ja se tietysti leikkijälle sallittakoon, välillä osa siivotaan kaapin suojiin.

Vaatteet ovat alusta asti mahtuneet kahteen kaappiin, mutta pojan kasvaessa varmasti tilan tarve niille kasvaa. Poika täyttää pian 6- vuotta ja lelujen määrä ja käyttö on vähentynyt, joten uskon tilan kaapeissa riiittävän hyvin jatkossakin.

 

IMG_0660.jpg

40cm syvä kokonaisuus säästää tilaa ja seinään kiinnitettynä ratkaisu on ilmava. Mikäli valitsisin vaatekaappeja nyt lastenhuoneisiin, valitsisin korkeat peiliovelliset vaatekaapit kauniilla vetimillä. Koska tämä kokonaisuus oli jo pojan huoneessa, halusin yhtenäisen ilmeen myös tytön huoneeseen ja siksi päädyttiin sielläkin seinälle laitettavaan kaapistoon.

Vaikka Bestå on paljon nähty Ikean sarja, mielestäni se on monikäyttöisyytensä vuoksi erinomainen vaihtoehto. Ulkonäkö on tarpeeksi simppeli ja erilaisia kaapistoja hyödyntämällä saa rakennettua mieleisensä kokonaisuuden tilaan kuin tilaan. Meillä Bestå-sarjaa löytyy myös olohuoneesta.

Riikka